210522

Nytt journummer - 0730883709
Mobiltelefon trasig!
Vår jourtelefon är trasig och vi nås enklast per mail - visitbergon@outlook.com
Problemet borde vara åtgärdat under vecka 21. Vi lägger ut numret så snart det är klart.

210418

På Bergön händer det grejer!

Under vintern har vi avverkat granskogen på södra och västra sidan av stugbyn. Efter önskemål har träd tagits bort mellan stugorna. Strävan har varit att framhäva den fantastiska havsutsikten i östlig och nordlig riktning samt att maximera möjligheterna till den magiska kvällssolen mot alla stugor. Parkkänslan har vi försökt bibehålla och flera av de majestätiska tallarna som karaktäriserar området har lämnats kvar.

Holmen har förtjänstfullt utfört avverkningsarbetet under några bråda dagar i februari samtidigt som de avverkade på deras egen grannfastighet. Holmen och tidigare MoDo är ju som bekant tidigare ägare och skapare av stugbyn och det märks att de fortfarande har ett härligt engagemang i området. Vi är verkligen tacksamma för den expertis och samarbetsvillighet som Holmen bidragit med.

Landskapet ser nu väldigt annorlunda ut då den mörka granskogen är ett minne blott. Området är nu mycket öppnare och solen strålar igenom hela området i större utsträckning. Arbetet med markåterställningen är i full gång inför stugsäsongen. Vår strävan är att området ska vara fortsatt attraktivt kommande säsong men vi måste också ge naturen tid att återhämta sig efter
den stora förändringen.

I samband med markåterställningen passar vi på att förbättra vägnätet på området samt att förbereda för vintervatten, el och nätverk till stugorna. Det är alltså bråda dagar innan stugbyn öppnar och vi ser verkligen fram emot kommande säsong!