top of page

Bokningsvillkor

 

Ansvarig uthyrare är: Fastighetsbolaget Bergön AB

Kontakt: 

visitbergon@outlook.com

Under säsong även mobiltelefon:

+467308837097U

 

Bokning och betalning

Vi tillämpar förskottsbetalning direkt vid bokning. När du har bokat en stuga och betalt in hyresavgiften så har du även godkänt bokningsvillkoren. 

  

Villkor för avbokning

Avbokning av stuga skickas till visitbergon@outlook.com

Om du avbokar tidigare än 21 dagar före ankomst, så återbetalas hyresbeloppet med ett avdrag på 500 SEK för administrativa kostnader.

 

Avbokning senare än 21 dagar före ankomst återbetalas i följande fall:

 • dödsfall, som drabbat make/maka, sambo, familj eller medresenär.

 • sjukdom eller olycksfall av allvarlig art (inkluderande Covid-19), som drabbat dig själv, make/maka, sambo, familj eller medresenär.

 

Sen avbokning måste styrkas med intyg från läkare. Intyget skall vara oss tillhanda inom 14 dagar från avbokningstillfället. Hyresbeloppet med ett avdrag på 500 SEK återbetalas till dig efter det att vi fått intyget. Om vi inte får in ett giltigt intyg så sker ingen återbetalning.

 

Allmänna villkor

Du som bokar stugan är ansvarig för vistelsen och dina medresenärer. Du måste vårda stugan väl och följa de ordningsregler, anvisningar och bestämmelser som gäller. Du är ersättningsskyldig för  materialskador som du eller någon i ditt sällskap orsakar. Minimiålder på 20 år gäller för att hyra en stuga. Du har rätt att överlåta stugan till någon annan i ditt ställe. Du måste i så fall meddela oss före tillträdesdagen och en ombokningsavgift på 500 SEK debiteras. 

 

Rökförbud råder i alla Bergöns lokaler. Överträdelse av detta förbud medför en saneringskostnad för dig som hyresgäst från 3000 SEK.

 

Stugan får bara användas till fritidsändamål om inte annat avtalats vid bokningen. Det finns 6 bäddar i stugan och det får inte vara fler övernattande i stugan eller på området om inte särskild överenskommelse upprättats. Material (ex köksredskap) får inte flyttas mellan stugorna. 

Utcheckning

Utcheckning sker senast 11:00 om inte annan överenskommelse upprättats.  Stugnyckeln återlämnas i avsett skåp eller till företrädare för stugbyn vid utcheckning. Vid borttappad nyckel debiteras du en avgift från 2000 SEK. Om du väljer att avresa tidigare än utcheckningsdag återbetalas ej hyra om inte annan överenskommelse föreligger. Kontrollera inchecknings- och utcheckningsdatum på bokningsbekräftelsen.

 

Stugan skall städas innan utcheckning;

 • Dammsug och våttorka golv.

 • Rengör kyl/frys, spis, mikrougn, ugn.

 • Torka ur skåp och garderober.

 • Dammtorka TV och dammsug möbler.

 • Diska, torka och ställ den rena disken på plats.

 • Rengör badrum, handfat, kranar, speglar.

 • Töm sopor i angivna sopkärl.

  • Sopkärl återfinns i början av entréparkeringen vid Storstugan.


Stugan besiktas på utcheckningsdagen. Vid undermålig städning debiteras en avgift från 1500 SEK.

AVTALET UPPHÖR ATT GÄLLA MED OMEDELBAR VERKAN OM

 • du eller någon i ditt sällskap uppträder störande i stugan/området.

 • du eller någon i ditt sällskap begår skadegörelse i stugan/området.

 • stugan används till ej avsett ändamål.

Om avtalet upphör att gälla p.g.a. ovan nämnda fall måste du och ditt sällskap omedelbart flytta från stugan och du äger ej rätt att återfå hyresbeloppet.

 

Myndighetsbehov

Vid händelse att svensk myndighet, exempelvis migrationsverket, anvisar behov av nyttjande av anläggningen helt eller delvis förbehåller sig stugbyn rätten att avboka de bokningar som påverkas av myndighetsbehovet. Full återbetalning av angiven stughyra sker då.

Övrigt:

I priset ingår inte sänglinne, handdukar och förbrukningsartiklar (ex toalettpapper och diskmedel). Grundläggande städartiklar finns i stugan. Vissa förbrukningsartiklar finns att köpa via självbetjäning på plats.

 

Vänd dig direkt till oss med eventuella klagomål snarast möjligt. Fel som uppstår under vistelsen ska du anmäla omgående så vi får en chans att åtgärda det.

 

 

Tack för att du tar dig tid att läsa bokningsvillkoren

Varmt välkommen till Bergön Stugby!

bottom of page